Γέμισε έργα υψηλής καρναβαλικής τέχνης ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου η πρώτη φάση του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» σε συνεργασία με την Οργανωτική Ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού. με τίτλο «Του Πεζόδρομου Καλλιτέχνες»  το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου.

Ο πολυσύχναστος πεζόδρομος γέμισε με χρώμα και έντονη καρναβαλική διάθεση . υπό τους ήχους καρναβαλικής μουσικής τα μέλη των πληρωμάτων, ενδεδυμένα καρναβαλικά, επιδόθηκαν σε μια  γιορτή δημιουργίας φαντασίας,  ευρηματικότητας

Η πρόσκληση δόθηκε από την Ομάδα του Παιχνιδιού αφού τα καλούσε να ζωγραφίσουν ένα «Head in Hole», έναν πίνακα δηλαδή όπου το κεφάλι (ή και όποιο άλλο μέρος του σώματος θέλουν τα πληρώματα) θα είναι κενό ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να «χώνει τη μουτσούνα του» δημιουργώντας ευφάνταστα φωτογραφικά στιγμιότυπα! Ζωγραφική και μικτή τεχνική με τη συνδρομή συγγενών τεχνών και κατασκευών επιστρατεύτηκαν και έλαβαν απρόσμενες διαστάσεις στο δαιμόνιο μυαλό και την καρναβαλική καρδιά των «του πεζόδρομου καλλιτεχνών» και αποτυπώθηκαν με πινέλα και κάθε είδους μέσο που αξιοποιούσε το αλάθητο κριτήριο τους.

Το αποτέλεσμα ξεχωριστό  η Ρήγα Φεραίου από τις 11πμ έως τις 2μμ γέμισε δημιουργούς και  58 υπέροχα «Head in hole»! Έργα υψηλής αισθητικής και καρναβαλικής τέχνης, που στο προσεχές χρονικό διάστημα θα εκτεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης

η Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλικού βαθμολόγησε τα έργα . Τα βραβεία θα απονεμηθούν στην απονομή των βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου.