εντυπωσιακή η παρέλασή των μικρών

Με παρουσιαστές την νατασσα Μανόνα , το Δημήτρη χουρδούμη και την Βίκυ Μαυρομάτη παρουσίασε για άλλη μια φορά το μεγάλο περειφερειακό κανάλι SUPER B ζωντανά την παρέλαση των μικρών

Η μεγαλειώδης Παρέλαση των Μικρών ξεσήκωσε και τον πιο ανυποψίαστο θεατή και αναστάτωσε με ανεπανάληπτο τρόπο την πόλη για δυο ώρες, που ήταν η διάρκειά της ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Ο ζεστός ήλιος στάθηκε από την πρώτη στιγμή σύμμαχος και υποκλίθηκε στο μεγαλείο, το κέφι, τον αυθορμητισμό και την αστείρευτη επιθυμία για τη χαρά της ζωής των παιδιών.

Οι μικροί με τους συνοδούς τους παρέλασαν με το μαγικό, παραμυθένιο δικό τους Καρναβάλι παίρνοντας άριστα και παραδίδοντας για μια ακόμη φορά μαθήματα υψηλής καρναβαλικής παιδείας. Συνεπήραν μικρούς και μεγάλους, που γέμισαν τα πεζοδρόμια της Γούναρη, της Κορίνθου και περιμετρικά την πλατεία Γεωργίου Α΄,  με την γνησιότητα, την αυθεντικότητα, την ζωντάνια, την αθωότητα, τους χορούς, τα γέλια, τα νάζια, τα λαχανιάσματα και τα τρεχαλητά τους. Με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας μαζί με τους συνοδούς τους ξεχύθηκαν σε ένα χείμαρρο παιχνιδιού, ευαισθησίας και χαράς και μας πρόσφεραν ένα ανεπανάληπτο πανόραμα αισθήσεων. Με τις αισθητικά υποδειγματικά στολές τους και τα υπέροχα καπέλα τους παρέλασαν με φρεσκάδα, θετική αύρα και ζωντάνια και υπό τους ήχους παιδικής και καρναβαλικής μουσικής απέδειξαν περίτρανα την εξέχουσα και πρωτεύουσα θέση που δικαιωματικά κατέχει το Καρναβάλι των Μικρών μέσα στο Πατρινό Καρναβάλι.

Στην κορυφή της παρέλασης ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησηςτου Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος και μέλη του Δ.Σ., τα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, οι πρόεδροι των σοκολατοριχτών, οι μεταμφιεσμένοι μουσικοί της Δημοτικής Μουσικής, ο Τζίτζικας, η εμψυχωμένη μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών και οι εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X- Saltibagos έδωσαν τον τόνο. Τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών (με νέες φετινούς εισόδους την «Τοσοδούλα», που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι, τον «Καρναβαλάκο», που η μορφή του αποτυπώνει τον τζίτζικα, τη μασκότ του Πατρινού Καρναβαλιού πάνω σε ένα άλογο και το «Κουτάβι») , αλλά και τα παλαιότερα «Ζουζούνι», «Κάστρο» και «Ποσειδώνας» πλαισιώθηκαν από τους 12000 μικρούς καρναβαλιστές με τους συνοδούς τους κατανεμημένους σε 115 ομάδες, εκ των οποίων 12 προέρχονταν εκτός Πάτρας. (Ιωάννινα, Πύργο, Ναύπακτο, Δύμη, Ριόλο, Κάτω Αχαϊα, Αλισσό, Μαζαράκι, ενώ το Χαμόγελο του Παιδιού θα συμμετάσχει και με τμήματα εκτός Πατρών). Συμμετείχαν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, που ακόμη μια φορά συγκίνησαν και πρόσφεραν μαθήματα ζωής..

Στο τέλος της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών αποτύπωσε την πιο εύγευστη πινελιά αποζημιώνοντας μικρούς και μεγάλους.

ανανεώνοντας το ραντεβού με τη μαγεία του Πατρινού Καρναβαλιού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου η μεγάλη γιορτή της Πάτρας θα κορυφωθεί. Οι μικροί έδωσαν το σύνθημα και το έκαναν με θόρυβο.