Τα Μπουρμπούλια στα «Αστέρια» – Το πρόγραμμα

Παρασκευή 2-2 αρχίζουν οι ιστορικοί χοροί του Πατρινού Καρναβαλιού

Τα πέντε φετινά Μπουρμπούλια θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2, την Τσικνοπέμπτη 8, την Κυριακή 11, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης στις 21.00

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΤΟΠΟΣ: ΑΣΤΕΡΙΑ LIVE ΠΑΤΡΑΣ ΟΘ.ΑΜΑΛΙΑΣ  ΑΡ. 1  ΩΡΑ 9 : M.M

1ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Μαζί του στο τραγούδι, κιθάρα, σαξόφωνο ο Γιώργος Μάγος και στα πλήκτρα και τραγούδι η Σταματίνα Καντά.

Ένα live πάρτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς

 

2ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

CHARMS ROCK BACK THE 60s

Το δημοφιλές συγκρότημα έχει ετοιμάσει για  το Μπουρμπούλι μία βραδιά που θα σας θυμίσουν τα αξέχαστα πάρτι της δεκαετίας του ’60 με  τραγούδια κορυφαίων ξένων συγκροτημάτων αλλά και με τις επιτυχίες που καταξίωσαν παγκοσμίως τους Charms και τους κρατούσαν επί χρόνια στις πρώτες θέσεις των charts.

 

3ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

APURIMAC BAND

Mια βραδιά με λατινοαμερικάνικη μουσική.

Χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα με ποικιλία ηχοχρωμάτων, ενώ συνδυάζουν τις λεπτές παραδοσιακές αποχρώσεις της Ινδιάνικης μουσικής των Άνδεων με το δυναμισμό του Κουβανέζικου ρυθμού της Καραϊβικής.

Μαζί τους η Μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleón

 

4ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΧΑΡΙΤΟΔΙΠΛΩΜΕΝΟΣ – ΠΩΛΙΝΑ

Η «παρέα των 80’s και των 90’s» προσγειώνεται στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού για δύο  βραδιές που το κέφι, ο χορός και τα happenings – πάνω και κάτω απ’ τη σκηνή – θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο! Αυτή η μοναδική παρέα, που τα τελευταία χρόνια σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της και που δεν έχει αφήσει άνθρωπο για άνθρωπο …καθιστό(!) υπόσχεται να μας ξεσηκώσει με τις αμέτρητες επιτυχίες της μέχρι τελικής πτώσης!

 

5ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΧΑΡΙΤΟΔΙΠΛΩΜΕΝΟΣ – ΠΩΛΙΝΑ

 

Τα Μπουρμπούλια θεωρούνται μια από τις παλαιότερες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και άρχισαν σύμφωνα με μελετητές της ιστορίας του λίγο μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» από τον Ερνέστο Τσίλερ, δηλαδή γύρω στο 1872.

Στα χρόνια του μεσοπόλεμου ο θεατρώνης Ανδρέας Λοβέρδος βάφτισε με το όνομα μπουρμπούλι (μεζές από κρέας που βράζει) τους απογευματινούς τότε χορούς γιατί δεν απαιτούσαν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Απογευματινοί χοροί στους οποίους οι ντάμες προσέρχονται ελεύθερα, χωρίς εισιτήριο και χωρίς συνοδό αλλά με μαύρο φαρδύ και μακρύ ντόμινο και μάσκα ώστε να μην αναγνωρίζονται και έχουν την πρωτοβουλία στην εκλογή καβαλιέρου στο χορό.

Στα χρόνια που οι σχέσεις των δυο φύλων ήταν υπό αυστηρή επιτήρηση το Μπουρμπούλι ήταν μια ετήσια απόδραση και τόπος πραγματικών αλλά και φανταστικών ερωτικών περιπετειών. Τα Μπουρμπούλια καταξιώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου σαν η αυθόρμητη και απροετοίμαστη συνάθροιση ανθρώπων όλων των ηλικιών, όλων των κοινωνικών τάξεων που, γεμίζοντας τις μπαταρίες τους με διάθεση για περιπέτεια και ξεφάντωμα, αφήνονται στις συναρπαστικές διαδρομές ενός ασταμάτητου χορού.

Στα Μπουρμπούλια οι άνδρες δεν έχουν μεταμφιεστεί, ενώ οι γυναίκες διατηρούν την ανωνυμία τους κάτω από ένα μαύρο ντόμινο και μια μαύρη μάσκα.

 

Τα  Μπουρμπούλια 2018 πραγματοποιούνται στο πλαίσιο δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, το οποίο διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας.