Σε ρυθμούς Καρναβαλούπολης

Με παράλληλες Καρναβαλουπόλεις που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα τα πρωινά του ερχόμενου Σαββατοκύριακου σε Παλαιά Σφαγεία και Περιφέρεια και εγγυώνται άφθονη διασκέδαση και πλατιά καρναβαλικά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, το Καρναβάλι των Μικρών συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία.

Πρωτότυπα, ευρηματικά παιχνίδια, διαδραστικά θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις θεάτρου σκιών, δημιουργικά καρναβαλικά εργαστήρια και άλλες ευφάνταστες δράσεις, θα ξετυλιχτούν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

10:00–13:00 Παλαιά Σφαγεία

-Παράσταση θεάτρου Σκιών «Ο μπαλωμένος βασιλιάς καρνάβαλος» από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη (σενάριο, κείμενα) σε φιγούρες – σκηνικά Νικόλα Τζιβελέκη (αίθουσα Καραγκιόζη)

-«Καρναβαλής»: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο βασισμένο στην κωμωδία «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε διασκευή–σκηνοθεσία Δημήτρη Ζαπάντη (αίθουσα Καρναβαλιού)

-Εργαστήριο: Δραματοποίηση – Κόμικς (αίθουσα εργαστηρίων)

-Εργαστήριο «Η Τέχνη της Αφίσας» (αίθουσες εκθέσεων και εργαστηρίων)

11:00–13:00 Ρίο-Δημοτικό Σχολείο

-Επαγγελματικό Facepainting από την υπεύθυνη του Εργαστηρίου Δημιουργικής Ζωγραφικής Just Art, Δήμητρα Ηλιοπούλου. Υπεύθυνος Μάριος Τσιμπούρης

-Καρναβαλικά παιχνίδια από το Καλλιτεχνικό κέντρο «Έκφρασις» α)Καλωσόρισμα στην Καρναβαλούπολη με χορογραφίες από παιδιά και εφήβους του Κέντρου

β) Παιχνίδια στην αυλή: «αλευρωμαζέματα», «μπαλονοπαντρέματα» και «τσουβαλοκρεμάλατα»

γ) Βάλτο τέρμα, συνδέσου στο ρεύμα!: Τα παιδιά με καθοδηγητή χορευτή δημιουργούν μια χορογραφία για το τέλος της καρναβαλούπολης

δ) ΠαρέλακΕσύ!: Τα παιδιά δημιουργούν από σκοινί μια τεράστια καρναβαλική αλυσίδα με λωρίδες από χρώματα του Καρναβαλιού και παρελαύνουν στους γύρω δρόμους από το σχολείο χτυπώντας ρυθμικά αυτοσχέδια κρουστά και κουδούνια

-Σοκολατοπόλεμος

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

10:00-13:00 Παλαιά Σφαγεία

-Παράσταση θεάτρου Σκιών «Εις τον αφρό της Θάλασσας» από τον Χρήστο Καλπουζάνη  (αίθουσα Καραγκιόζη)

-«Καρναβαλής»: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο (αίθουσα Καρναβαλιού)

-Εγκαίνια έκθεσης Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού (αίθουσα εκθέσεων)

-Καρναβαλικά εργαστήρια Μάσκας, Mixed – media, «Φτιάξε το Δικό σου Άρμα»  (αίθουσες εργαστηρίων, Καρναβαλιού, Κ8)

10:00-13:00 Αρκτικό Διαμέρισμα-Πλατεία Κοτρωνίου

-Επαγγελματικό Facepainting με τη Δήμητρα Ηλιοπούλου

-«Ένας Κάποιος Αρλεκίνος»  με τους εμψυχωτές του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Ιωάννα Τζαμαρία και Νικόλα Τσίχλα.

* Τα εργαστήρια «Mixed media», «Φτιάξε το δικό σου Άρμα» και «Η Τέχνη της Αφίσας» λειτουργούν με online κρατήσεις στο σύνδεσμο https://www.carnivalpatras.gr/ergastiria-domis/. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ποια είναι διαθέσιμα και να κάνουν κράτηση. Όσοι έρθουν στον χώρο χωρίς κράτηση μέχρι τις 11.30πμ, υπάρχει η δυνατότητα να μπουν στο εργαστήριο μόνο σε περίπτωση μη προσέλευσης όσων έχουν κάνει κράτηση.

Τις περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις θα υποστηρίξει το Μουσικό Άρμα.

Κύριος υποστηρικτής: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3 και ΕΡΤ Πάτρας