Το 59ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού «περιπλανιέται» στην πόλη προς την πρώτη κατεύθυνση την παραμονή του Αγίου Αντωνίου, στις 17/1, ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αποτελεί παγκόσμια την καρδιά του Πατρινού Καρναβαλιού, υπογραμμίζοντας τα στοιχεία του σασπένς, της ευφυΐας, της τύχης, των γνώσεων, της πονηριάς, της ευρηματικότητας, της δημιουργικότητας, της ταχύτητας και της συνεργασίας.

Η διοργάνωση του Παιχνιδιού επιστρέφει φέτος στα πληρώματα, με την Οργανωτική Ομάδα του Παιχνιδιού να αποτελείται από τα μέλη του πληρώματος 17, κατόπιν πρόσκλησης της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, για να αναδειχθεί η μοναδικότητα του θεσμού, υπάρχει ένα σημείο αναφοράς ως γενική θεματολογία: «Μη μου τους κύκλους τάραττε». Έτσι, ο 59ος Κρυμμένος Θησαυρός θα κινηθεί… κυκλικά, γύρω από τους άξονες της εξωστρέφειας, της συμμετοχής και της συνέχειας.

Η αφίσα του 59ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, δημιουργία του Αλέξη Σακελλαρόπουλου, απεικονίζει τις καρναβαλικές διαδρομές. Σαν φωτεινή «πίστα» άλλης εποχής, περιβάλλει την πόλη, επισημαίνοντας τα σκαμπανεβάσματα, το «τρέξιμο» και τη συνέχεια του παιχνιδιού. Μικρά καρναβαλάκια και αινιγματικά στοιχεία κρύβονται στις καμπύλες της διαδρομής, χαράσσοντας τη δική τους πορεία ως κυνηγοί του θησαυρού.

Το πρόγραμμα των δράσεων θα ανακοινωθεί με την έναρξη του Παιχνιδιού και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου με την Εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού και την παράδοση της σακούλας από τα πληρώματα.